Scroll naar beneden voor meer informatie 

Vergoedingen van zorgverzekeraars

De praktijk is aangesloten bij de Landelijke Vereniging Natuurgeneeskundig Therapeuten. Deze vereniging is erkend voor het verstrekken van een vergoeding van een acupunctuur behandeling. AGB code, praktijkcode en prestatiecode: acupunctuur staan vermeld op de rekening van het consult.
Tevens geregistreerd bij de RBCZ/TCZ als BCZ registertherapeut. De RBCZ is een overkoepelende organisatie die HBO beroepsbeoefenaars certificeert en registreert.
Hierdoor worden de behandelingen door vrijwel alle zorgverzekeraars, afhankelijk van het verzekeringspakket, gedeeltelijk of geheel vergoed. Je dient zelf te informeren bij de verzekeringen naar de vergoedingen. Als therapeut ben ik ingeschreven in het RBCZ-register, en registertherapeut BCZ en ben onderhevig aanTCZ-tuchtrecht. Vandaaruit is er  een onafhankelijke klachtencommissie (RBCZ/TCZ). Tevens ingeschreven bij de kamer van koophandel 06081830. BTW nummer NL001269900B95.

Tarieven 2022

- eerste, uitgebreid consult (ca. 1 1/4 uur) € 99,00 inclusief voorbereiding en uitwerking
- vervolgconsult acupunctuur (ca. 45 min) € 69,00
- vervolgconsult kort (max. 30 min) € 44,00 *
- vervolgconsult acupunctuur (ca. 60 min.) € 88,00
- eerste uitgebreid consult kinderen (tot ca. 12 jaar) € 69,00
- vervolgconsult kinderen kort (max. 30 min) € 44,00 *
* mits gekozen behandelwijze dit toelaat
Indien een afspraak niet uiterlijk 24 uur van te voren wordt afgezegd,
ben ik genoodzaakt de geplande tijd in rekening te brengen.

Telefonische korte consulten €15,00 (de rekening kan per bank worden voldaan).
Telefonische afspraken en consulten kunnen plaatsvinden op werkdagen tussen 8.00 en 9.00 uur en daarnaast is de praktijk iedere dag bereikbaar via de mail. 
Online consulten zijn mogelijk voor adviezen op het gebied van voeding, bespreken voedingsdagboek en overige. Bij het maken van een online afspraak krijg je van mij een link toegezonden voor een consult via Teams of deze zijn telefonisch. 

De tarieven voor eerste consult online voor (mogelijke) MCAS patienten is €99,00 voor een uur online consult inclusief voorbereidingstijd van te voren. Je vragen en onderzoeksgegevens en ziektegeschiedenis kan je van te voren via de mail naar mij toezenden. Bij het maken van een afspraak krijg je een link via Teams toegezonden.
Vervolgconsulten zijn een uur €88,00. De consulten worden deels door de aanvullende verzekeringen vergoedt, mits verzekerd daarvoor.

De betaling is per bank of contant na ieder consult in mijn praktijk.

 

Klachten
Overal kan wel eens iets mis gaan. Mocht er ontevredenheid zijn over de uitvoering of behandelwijze dan kunnen we dit bespreken. Mochten we er onverhoopt niet uitkomen dan kunt u contact opnemen met de vertrouwingspersoon van de LVNT. Er vindt dan bemiddeling plaats met de klachtenfunctionaris van de LVNT. (https://www.lvnt.nl/klachten)
Indien er geen oplossing komt wordt er contact opgenomen met de SCAG.(https://www.scag.nl)

Incidenten
In verband met het garanderen van de klantveiligheid houdt Praktijk voor yoga en Chinese geneeswijzen een registratie bij van incidenten die plaatsvinden. Melding en onderzoek van de incidenten wordt gedaan aan de RBCZ.

Landelijke Vereniging van Natuurgeneeskundig Therapeuten (LVNT) 

Vergoedingen overzicht 2022 LVNT therapeuten

www.rbcz.nl


 

Logo LVNT-definitief
LVNT de beroepsvereniging

 


 

RBCZ logo
RBCZ het kwaliteitsregister in Nederland waar HBO-opgeleide therapeuten zich kunnen registreren. RBCZ staat voor Register Broepsbeoefenaar complementair therapie.

 


 

SCAG-logo
SCAG  de Stichting Complementaire en alternatieve gezondheidszorg deze functioneert als een onafhankelijke geschillencommissie.

 

bel mij om informatie te geven / afspraak te maken

Voor meer informatie of om een afspraak te maken klik hier.

Nieuws

De webshop is verplaatst naar de website www.mestcelactivatie-syndroom.nl  ook te vinden via www.mcasnederland.nl   Alle boeken en andere producten zijn via deze site te bestellen.

YOGA LESSEN De inschrijving voor de yogacursussen die starten in september 2022 zijn gestart.  De yogalessen zijn op di in Azelo en wo in Wierden. Gratis door Gonnie ingesproken ontspanningsoefeningen zijn te vinden op www.soundcloud.com (zoekwoord: Gonnie van de Lang).  

Overgewicht en spijsverteringsklachten gaan veelal samenIn mijn praktijk kijk ik naar jouw disbalans en constitutie. Voedingsadviezen in combinatie met acupunctuur zijn een schitterend hulpmiddel. Er wordt een plan op maat gemaakt met snel zichtbare resultaten. Interesse? Maak gauw een afspraak voor advies en behandeling. 

Allergie en intoleranties: er zijn steeds meer mensen die overgevoelig reageren op voeding. Herken je je daarin en ben je op zoek naar handvatten?  

‘De ware ontdekkingsreis ligt niet in het verkennen van nieuwe streken, maar in het kijken met nieuwe ogen’.

TOP