Scroll naar beneden voor meer informatie 

Cosmetische acupunctuur
Cosmetische acupunctuur werkt zeer ontspannend, verjongend en revitaliserend. Cosmetische acupunctuur is een nagenoeg pijnloze, niet chirurgische methode om de symptomen van het verouderingsproces te verminderen en tegen te gaan.

Ouder worden en het naarmate je ouder wordt, er ouder uit gaan zien, is een natuurlijk proces. De mate waarin men ouder wordt heeft te maken met leefstijl, klimaat, milieu, stress, voeding en basisconstitutie.

Cosmetische acupunctuur helpt het verbeteren van de spierspanning en verbetert de doorbloeding van de huid en onderliggende weefsels. Rimpels, zwellingen, verkleuringen, zakkende oogleden, het uitzakken van de huid in het gezicht en de hals kunnen aanmerkelijk verminderd worden. Deze behandelingen worden niet vergoedt vanuit de aanvullende zorgverzekering.

"Het lichaam is de tempel van onze ziel. De huid is de spiegel van ons binnenste, de spiegel van onze lichaamsfuncties".

Effecten cosmetische acupunctuur
De eerste resultaten zijn al na enkele behandelingen te zien, echt duidelijk zichtbare effecten treden op na zo'n 5 a 6 behandelingen . De behandelingen bevorderen de bloedcirculatie naar het gelaat en door het gehele lichaam, waardoor voedingsstoffen naar de huid worden gebracht en afvalstoffen verwijderd worden. Voor de behandeling van rimpels worden minuscule intradermale naaldjes in de rimpels aangebracht, waardoor heel lokaal de productie van collageen gestimuleerd wordt. Hierdoor wordent rimpels precies daar waar nodig, van binnenuit opgevuld! Fijne lijnen verdwijnen en diepere rimpels worden zichtbaar minder. Verbeterde spiertonus en huidspanning versterken de kaaklijn, accentueren de jukbeenderen. Verbeterde vloeistof metabolisme laat de zakken onder de ogen afnemen en liften de hangende oogleden. In combinatie met de acupunctuur wordt een gezichtsmassage en masker op basis van Chinese kruiden toegepast. Daarnaast kan gebruik worden gemaakt van cupping en guasha.

Schoonheid komt van binnenuit
Ons gezicht weerspiegelt onze interne gezondheid, onze mate van balans en harmonie. Wanneer wij ons lichamelijk en geestelijk fit voelen stralen wij dat uit naar buiten. Een langdurige disbalans uit zich veelal in het gezicht omdat reflexgebieden van organen zich uiten in het gezicht en zo informatie geven over de conditie van de organen. Dit maakt duidelijk waarom de gezichtshuid en uiterlijke problemen zoals bijvoorbeeld oogwallen en rimpels, zakkende oogleden, groeven primair behandeld worden door het interne evenwicht te herstellen. Naast de lokale behandeling op het gezicht, worden er acupunctuurpunten op het verdere lichaam behandeld om de dieperliggende oorzaak aan te pakken. Veel mensen voelen zich na een behandeling fitter en vitaler omdat het lichaam als totaliteit wordt behandeld.

Huidveroudering
Bij het ouder worden vertraagt het stofwisselingsproces in alle cellen. Ook de cellen die nieuwe huidcellen produceren werken langzamer. De huid wordt dunner, rimpels ontstaan en de collageen- en elastine productie neemt af. De huid verslapt, verliest haar spankracht en verandert van kleur. Door blootstelling aan zonlicht ontstaat er een hyper-pigmentatie (bruine verkleuring). De zon veroorzaakt 90 % van de huidveroudering. Rimpels horen bij het ouder worden, alleen de mate en diepte van de rimpels kunnen verschillen. Rimpels  kunnen verschillende oorzaken hebben denk aan externe factoren zoals voeding, roken, de zon of interne factoren zoals zorgen maken en veel piekeren, teveel stress of een disbalans in organen. Daarnaast zijn er de droogtelijntjes door tekort aan vloeistoffen in de huid en de expressierimpels. Rimpels kunnen te maken hebben met een teveel aan afvalstoffen in de huid. Met name roken activeert de afbraak van collageen waardoor er eerder rimpels ontstaan.

Veroudering remmen kan door:
• Oog hebben voor de totale gezondheid van het lichaamgoudsbloem
• Goed te luisteren naar het lichaam
• Gezonde voeding en leefstijl
• Voorzichtig zijn met de blootstelling aan de zon en zonnebank
• Vooral de middagzon vermijden
• Een zonnebrandcrème (factor 15-30) gebruiken met een UVA en UVB bescherming
• Niet te roken en alcohol te beperken
• Zorgen voor voldoende nachtrust
• Goede verzorging van de huid met de juiste producten
• Agressieve huidreinigers op basis van alcohol vermijden

Cosmetische acupunctuur is voor mannen en vrouwen die:
• wel anti-aging willen maar geen Botox
• geen chirurgische ingreep willen
• een natuurlijk resultaat willen
• er vitaal uit willen zien maar hun eigen karakteristieke gelaatstrekken willen behouden
• geen bijverschijnselen willen van een operatieve ingreep of van Botax

Goede resultaten bij:
• Rimpels
• Slappe huid
• Acne
• Wallen onder de ogen
• Littekens

bel mij om informatie te geven / afspraak te maken

Voor meer informatie of om een afspraak te maken klik hier.

Nieuws

De webshop is verplaatst naar de website www.mestcelactivatie-syndroom.nl  ook te vinden via www.mcasnederland.nl   Alle boeken en andere producten zijn via deze site te bestellen.

Overgewicht en spijsverteringsklachten gaan veelal samenIn mijn praktijk kijk ik naar jouw disbalans en constitutie. Voedingsadviezen in combinatie met acupunctuur zijn een schitterend hulpmiddel. Er wordt een plan op maat gemaakt met snel zichtbare resultaten. Interesse? Maak  een afspraak voor advies en behandeling. 

Allergie en intoleranties: er zijn steeds meer mensen die overgevoelig reageren op voeding. Herken je je daarin en ben je op zoek naar handvatten?  

‘De ware ontdekkingsreis ligt niet in het verkennen van nieuwe streken, maar in het kijken met nieuwe ogen.'

TOP