Scroll naar beneden voor meer informatieOoracupunctuur

Ooracupunctuur, ook wel auriculo -therapie genoemd, bestaat uit het plaatsen van naaldjes op punten op het oor die corresponderen met de organen of systemen. Auriculo therapie is met name succesvol bij pijnbestrijding (hoofdpijn), allergie, klachten van rug, nek en schouders, slapeloosheid, stressklachten en als ondersteuning bij het stoppen met roken of afvallen. De huidweerstand van verschillende ooracupunctuur punten wordt opgemeten en er worden ongeveer 6 flinterdunne naaldjes geplaatst. Deze naaldjes blijven circa 20 min zitten. Na het verwijderen wordt er eventueel nog een verblijfsnaaldje gezet. Dit verblijfsnaaldje blijft zoals de naam zegt. Gedurende een langere periode zitten. Het is een klein naaldjes die afgedekt wordt met een pleistertje. U kunt dat naaldje meermalen per dag zelf stimuleren voor een optimaal resultaat.

Ooracupunctuur als ondersteuning bij het afvallen
Er kunnen verblijfsnaalden in het oor worden geplaatst:
• om de spijsvertering te stimuleren
• om het hongergevoel en de trek in zoetigheid te verminderen
• om de rust en wilskracht te versterken waardoor het afvallen soepeler verloopt.
Een zeer belangrijke aanvulling op de ooracupunctuur is het voedingsadvies waarbij volwaardige voeding en vooral voldoende voeding van belang is.
Een uitgebreid voedingsadvies, afgestemd op jouw wensen, constitutie en leefwijze, wordt gedurende een behandeling in de praktijk besproken.

Ooracupunctuur als ondersteuning bij het stoppen met roken
Veel mensen denken dat roken stress vermindert en daardoor niet kunnen stoppen met roken. De stress die je bemerkt bij het stoppen met roken heeft te maken met de verslaving/afhankelijkheid van het lichaam. Stress neemt af wanneer je niet meer afhankelijk bent. Roken lost geen problemen op en kost je alleen maar veel geld en is op den duur juist verzoorzaker van vele gezondheidsproblemen.
Om te stoppen met roken is het heel belangrijk om je gedachten over het roken te veranderen. Wat we denken, bepaalt onze keuzen in het leven en de doelen die we stellen. Wanneer je blijvend wilt stoppen met roken moet je je gedachten veranderen.

Longartsen Pauline Dekker en Wanda de Kanter geven in hun boek:
"Nederland stopt! met roken" uitgeverij Thoeris in Amsterdam
veel handige adviezen om te kijken naar je gedachten, rookgedrag aangevuld meteen stoppen met roken stappenplan. Dit boek is een aanrader voor iedereen die wil stoppen met roken. In mijn praktijk krijg je hierbij ondersteuning in de vorm van gesprek en acupunctuur, eventueel aangevuld met Chinese kruiden om de afkick- en ontgiftingsverschijnselen aan te pakken.
Een goede voorbereiding en persoonlijke motivatie is hierbij van essentieel belang . Bepaal een stopdatum en plan een week van te voren of eerder een afspraak met mij om alle zaken die verband houden met "het stoppen met roken" te bespreken. Zo kan je zeer gemotiveerd en weloverwogen stoppen met roken volgens een tezamen vastgesteld, weloverwogen plan.

bel mij om informatie te geven / afspraak te maken

Voor meer informatie of om een afspraak te maken klik hier.

Nieuws

YOGA: Er zijn nog plaatsen vrij op de yogacursus die start in september: voor Azelo 3 plaatsen, voor Wierden groep 3 zijn er 3 plaatsen vrij. De rest van de groepen zijn allemaal volgeboekt. Wees er op tijd bij!

Allergie: er zijn steeds meer mensen die overgevoelig reageren op voeding en intoleranties daarvoor hebben opgebouwd. Herken je je daarin en ben je op zoek naar handvatten?

Hooikoorts: het hooikoorts seizoen is volop aan de gang. Acupunctuur en Chinese kruiden zijn een goede ondersteuning om deze periode gezond door te komen met minimale hooikoortsklachten. Laat je adviseren en maak een afspraak in mijn praktijk zodat u ook kunt genieten van de lente.

‘De ware ontdekkingsreis ligt niet in het verkennen van nieuwe streken, maar in het kijken met nieuwe ogen’.

TOP