Scroll naar beneden voor meer informatieKinderen en kleurenpunctuur

Omdat de behandeling volstrekt pijnloos is, is het een ideale behandelingsmethode voor baby's en kinderen. Kinderen vinden de behandeling met de lichtgevende kleurtjes zelfs leuk. Spelenderwijs kan het kind worden behandeld met de lichtpen. De kleurenpunctuur wordt als aanvulling op de behandeling en diagnose stelling vanuit de TCG gegeven.

Kinderen en acupunctuur
Kinderen kunnen met goed effect behandeld worden met acupunctuur.
Bij de behandeling van kleine kinderen wordt gebruik gemaakt van speciale naaldjes waarbij de kans op pijn minimaal is.
Het aantal acupunctuurpunten welke er gebruikt worden zijn beperkt en de naalden worden direct na stimulatie verwijderd.
Kinderen reageren vaak snel op de behandeling hierdoor zijn minder afspraken nodig dan bij volwassenen. Zie vergoedingen en tarieven.

Klachten bij kinderen
• Klachten van het immuunsysteem zoals allergie en chronische verkoudheden, oorontstekingen
• Herstel van het emotionele evenwicht
• Verbeteren van de concentratie en coördinatie
• ADHD, stress, angsten of boosheid, hoofdpijn
• Niet willen/ kunnen slapen, onrust
• Vermoeidheid en allergieën en huidaandoeningen
• Maag- en darmklachten.

Darmproblemen bij kinderen

Dit kan verschillende oorzaken hebben, voedsel allergieen, intoleranties, psychische aspekten of een prikkelbare darmstoornis (PDS). Het is vaak lastig om te achterhalen waar darmklachten vandaan komen. Kinderen zijn niet altijd goed regulier te testen op allergieen en intoleranties. Sinds kort is het FODMAP arme dieet ontwikkeld en 'overgewaaid' uit Australie waar goede resultaten mee zijn behaald. FODMAP's zijn voedingsstoffen die slecht of niet opgenomen worden in de dunne en in de dikke darm terechtkomen waar ze klachten veroorzaken zoals kramp, gasvorming en buikpijn. Bij het FODMAP arme dieet worden de voedingsmiddelen die klachten zouden kunnen veroorzaken voor een bepaalde tijd weggelaten om vervolgens weer stap voor stap toe te voegen. Voor adviezen, begeleiding en behandelingen bij kinderen met darmproblemen kunt u een afspraak maken in mijn praktijk waarbij met u gekeken wordt naar het juiste behandelplan voor uw kind. Bij kinderen maak ik gebruik van een voedingsdagboek die kinderen zelf mogen invullen en die vervolgens met het kind en de ouders worden besproken. Vervolgens wordt de voeding getest en kan het kind zelf zien waar het op reageert, dit verhoogt de motivatie om deze voeding te vermijden. Bij kinderen zijn de resultaten zeer snel zichtbaar.

 

bel mij om informatie te geven / afspraak te maken

Voor meer informatie of om een afspraak te maken klik hier.

Nieuws

Mijn BLOG is online- Zie de menubalk.

Histamine intolerantie komt steeds meer voor. Herken je reacties op voeding zoals een rode wangen en onrust na het eten van oude kaas, tomaten, aardbeien, chocolade of het drinken van rode wijn?  Slaapproblemen en darmklachten na bepaalde voeding, zelfs hartkloppingen? Maak een afspraak voor informatie en het testen van de je voeding.

Overgewicht en spijsverteringsklachten gaan veelal samen. In mijn praktijk kijk ik naar je disbalans en constitutie en pas daar de voedingsadviezen samen met de persoon op aan. In combinatie met TCM wordt er een plan op maat gemaakt met snel zichtbare resultaten.  Interesse en gemotiveerd? Maak een afspraak. 

Allergie en intoleranties: er zijn steeds meer mensen die overgevoelig reageren op voeding. Herken je je daarin en ben je op zoek naar handvatten? Triggers kunnen hormonale veranderingen zijn zoals de puberteit, zwangerschap en overgang. 

Kinderen Bach bloesemremedies zijn een goed hulpmiddel voor uw kind om stress te leren hanteren. 

‘De ware ontdekkingsreis ligt niet in het verkennen van nieuwe streken, maar in het kijken met nieuwe ogen’.

TOP