Scroll naar beneden voor meer informatie



Ervaringsverslagen

juni 2017 hulp bij neuropathie en darmproblemen

Bij mijn man is in 2014 een darmtumor verwijderd, na de operatie werd hij zo ziek dat hij op de IC afdeling terecht kwam. Na zijn genezing bleef hij pijn in zijn rechterhak houden een bijverschijnsel van de operatie. In 2015 kreeg hij een verstopte ader achter zijn hart en de cardioloog heeft een stent geplaatst. Na herstel bleek mijn man ook last te krijgen van de linkerhak. Nu aan beide voeten neuropathie. Ten einde raad Gonnie van de Lang gebeld. Zij heeft mijn man met de kleurenpunctuur therapie behandeld. Na enkele behandelingen gaf mijn man aan dat de klachten waren verminderd. De behandeling werden van wekelijks naar om de 3 weken en later maandelijks gedaan. Inmiddels is het januari 2017 en is mijn man met darmproblemen (ernstige obstipatie) in het ziekenhuis opgenomen geweest met daarbij een maagslijmvliesontsteking. De voorgeschreven Volcolon zakjes gaven een zeer opgezette, pijnlijke buik met diarree die niet te stoppen was. Ook nu had mijn man baat bij de behandelingen van Gonnie, ze ging over tot acupunctuur behandelingen. Er werden voedingsadviezen gegeven. Met de biotensor werden de voedingsmiddelen getest. De diarree is gestopt, de zeer opgezwollen buik is verdwenen, de darmen zijn tot rust gekomen en functioneren weer normaal. Wij zijn meer dan tevreden over de behandelingen bij Gonnie. Wij kunnen altijd bij haar terecht en zij besteed veel tijd aan uitleg. Wij vinden haar zeer kundig en zijn zeer blij met haar.

2016 Ervaring patient

Toen ik een jaar geleden bij Gonnie in haar praktijk kwam wist ik niet wat ik kon verwachten. Tijdens het intakegesprek kreeg ik gelijk een goed gevoel. Gonnie is een luisterend oor en ze geeft je goede adviezen over voeding, ademhalingsoefeningen en leefwijze. Eerst kwam ik om de 14 dagen bij haar en sinds lange tijd eens in de 5-6 weken. Mijn te hoge bloeddruk is door de kleurentherapie en ademhalingsoefeningen  gezakt en zeer stabiel. Na dit jaar kan ik u verzekeren dat ik een evenwichtiger persoon ben geworden. Ik ben zeker van plan om met deze therapie door te gaan. Mensen schroom niet, u kunt zoveel aan deze therapie hebben op vele vlakken. Neem gerust deze stap, het kan een uitkomst zijn.  Een tevreden patient. dec 2016 B.

2016 Ervaring patient 

Na wekenlang rondgelopen te hebben met allergische rode vlekken in mijn gezicht en hals ben ik naar de huisarts gegaan die mij een corticosteroid creme voorschreef. Deze creme werkte totaal niet, zodoende kwam ik in de praktijk van Gonnie terecht.  Zij had eigenlijk al direct opgemerkt waardoor dit veroorzaakt werd. Zij dacht aan een allergie voor bepaalde voedingsmiddelen of voedingstoffenen  om die te achterhalen heb ik lijsten van haar mee gekregen. Op die dagboeklijsten moest ik precies aangeven wat ik at en dronk en wat hierop de reacties waren. Daarna heeft ze diverse voedingsmiddelen op mij getest waaruit bleek dat ik op best wel veel dingen negatief reageerde. Binnen twee weken was ik van mijn vlekken af, gelukkig, door de voedingsmiddelen niet meer te gebruiken. Voor mijn chronische slaapproblemen blijf ik nog onder behandeling met acupunctuur bij Gonnie. December 2016 J.

2016 Ervaring patient

Een zeldzame ervaring had ik toen ik door een tijdje verkeerd (scheef) gelopen te hebben met heel veel pijn in m'n rechter bovenbeen en het gebied van de onderrug bij Gonnie in haar praktijk kwam. Zij overzag de situatie meteen en zei tegen mij: 'Ik ga de balansmethode van dr. Tan bij je toepassen'. Dit is een specifiek op pijn gerichte acupunctuur methode. Daarop zocht zij op de meridianen die over het onderrug en bovenbeen gebied liepen de relatiepunten op en stak daar haar naaldjes in. Ik kreeg naaldjes in mijn handen, armen en hoofd. Dus niet in het pijnlijke gebied van de onderrug en bovenbenen. Ik zou het verhaal nauwelijks hebben geloofd als ik er niet zelf deel van was geweest. In minder dan een minuut kon ik mijn rechterbeen weer normaal bewegen. De pijn was aanzienlijk minder hoewel niet helemaal verdwenen. Ik heb op Gonnies advies er enkele behandelingen van gemaakt en die hebben hun vruchten al afgeworpen. H. J. W. december 2016

 

2016 Ervaring met advies van patient met aangezichtsverlamming

De aangezichtsverlamming is plotseling ontstaan in een periode van stress, verminderde weerstand en mogelijk invasie van koude (tocht slaapkamerraam).  Mevrouw komt tweemaal per week voor acupunctuur en doet zelf gezichtsmassage oefeningen. Deze worden tweemaal daags uitgevoerd en de instructiefilmpjes zijn op youtube te vinden. Daarin worden de gezichtsmassage grepen stap voor stap uitgelegd. Een advies voor iedereen met aangezichtsverlamming met zichtbare verbeteringen. De combinatie acupunctuur en gezichtsmassage is schitterend.  (youtube facial palsy dvd 1 en dvd 2 thema; stretches for the tight side). Onder facialis parese en Bell's Palsy is veel ondersteunende informatie te vinden op youtube.

2015 Ervaring patiënt

In 2004 een herseninfarct en borstkanker gekregen. Sindsdien steeds mijn best gedaan om mijzelf in een goed balans te houden, tussen mijn doen en laten. Sinds het voorjaar 2014 heb ik na een drukke periode de grip een beetje kwijt geraakt. Dit uitte zich in regelmatige migraine aanvallen en oververmoeidheid. De haptonoom en psycho therapeut waar ik sinds jaren voor een soort onderhouds-behandeling was stuurde mij door naar Gonnie. Met de vraag om eens te kijken en met haar kunde, kennis en vaardigheid mij te helpen. Dat was een goed advies want door de kleurenpunctuur waar Gonnie mij mee behandeld heeft gaat het weer een stuk beter. Mijn migraine aanvallen zijn zo goed als verdwenen en de vermoeidheid is beter te doseren en onder controle te houden. Het is een milde behandeling waarbij ik soms de tintelingen en golven door mijn lichaam voel gaan. Ik ben er erg blij mee en ook thuis kan ik hiermee zelf aan  de slag. Gonnie heeft uitvoerig mijn medicijngebruik onder de loep genomen en hier rekening meegehouden. Daarnaast  mij een eetadvies meegegeven om mijn vermoeidheid te verminderen. Ook kan ik thuis zelf met de kleurenpunctuur wat kleine behandelingen doen met kleurenfilters. Dit geeft mij innerlijke rust en daardoor slaap ik beter. De gesprekken en consulten verlopen erg prettig. Gonnie is rustig en luistert, belangstellend en heeft de gave deze rust naar mij over te brengen.

A.T. jan. 2015

 

2013 Ervaring patiënt:
Vanaf de kleuterperiode ben ik bekend met eczeem op het lichaam en hooikoorts. Ik ben verschillende keren door de huisarts gezien en doorgestuurd naar een huidspecialist. Jarenlang kreeg ik verschillende ( meestal hormonale) zalfjes voorgeschreven, maar i.p.v. vermindering of het uitblijven van de jeuk en/of verbetering van de huid werden de klachten alleen maar erger zodra ik stopte met smeren. Eigenlijk heb ik nauwelijks positieve ervaring gehad met (hormonale) zalfjes.
Rond de puberteit kreeg ik van een iriscopist homeopathisch middeltjes voorgeschreven. Daarnaast moest ik een dieet volgen, waarbij ik geen varkensvlees, melk en suiker mocht nemen. De eczeemklachten werden minder.

In 2003 tijdens de verbouwing van ons huis ontstonden er kleine eczeemplekjes op mijn vinger en wat zich uitbreidde tot mijn beide volledige handen. Ik had ontzettend veel last van de eczeem op mijn handen, ook in het gezicht  rond de ogen en boven de bovenlip.
De diagnose was atopische eczeem door contact allergische factoren. Wederom was het behandeladvies een corticosteroïd zalf, deze heb ik weinig gebruikt omdat ik intussen zoveel afkeer tegen deze zalfjes heb gekregen. Mijn huid ging intussen steeds meer kapot door de aanhoudende jeuk en veroorzaakte dat ik me steeds vermoeider ging voelen.
In juni 2013 kwam ik bij Gonnie van de Lang in Wierden en startte de behandeling met een zoektocht naar eetgewoontes en met name (kruis)reacties op voeding en de acupunctuur. Ik kreeg ook Chinese kruiden mee en zalfjes op natuurlijke basis. Ik ben meer tot de ontdekking gekomen waar mijn lichaam op reageert en waardoor de jeuk kan ontstaan of de huid zich kan verergeren en vooral wat ik eraan kan doen. Wij zijn nu een jaar verder en mijn huid ziet er beter uit dan ooit! Ik ben zeer tevreden.
Mijn dank aan Gonnie.

GS.


Ervaringen van patiënt
Al jarenlang volg ik met veel plezier en ter ontspanning de Yoga-lessen van Gonnie. Omdat ik te maken kreeg met overgangsverschijnselen en daar nogal erg vermoeid door raakte, ben ik bij Gonnie in de praktijk gekomen. De eerste weken van deze periode heeft ze me goede Chinese kruiden meegegeven en Bach-bloesem druppels ter ondersteuning. Acupunctuur om de nierenergie weer te stimuleren. Heel bijzonder te ervaren dat deze oude geneeswijze nog steeds werkt en je lichaam weer beter laat functioneren.
Tijdens deze periode kreeg ik een enorme slijmbeursontsteking aan mijn arm, "insmeren met klei" zei Gonnie. Ze prikte enkele naalden om de ontsteking te verwijderen en warempel binnen de kortste keren was 't vocht verdwenen!
Gelukkig gaat het beter met mijn energiehuishouding (oppassen blijft noodzakelijk), maar omdat mijn gewrichten nogal eens pijnlijk zijn, mijn schouders wel eens vast zitten, blijf ik ter ondersteuning bij Gonnie komen voor kleurentherapie, massage en cuppen van de nek/rug, acupunctuur behandeling en slik ik nog ondersteunende Chinese kruiden. Luister ik naar haar adviezen en probeer hier wat mee te doen.

Gonnie blijft met je meedenken, zal altijd proberen de klachten, verschijnselen voor je uit te zoeken als ze het niet weet en ze weet je enorm te stimuleren goed over je levenswijze, je voedingspatroon na te denken.
Voor mij een goede praktijk waar je warm wordt ontvangen, met respect behandeld wordt en waar lichaam en geest beiden met elkaar verbonden worden.
Gonnie werkt met haar hoofd, hart en handen!
Groeten,
Hermien Brouwer-Gierveld.


Ervaringen kind Floris

Mijn zoon Floris van vijf jaar oud, had op zijn gehele lichaam veel last van waterwratjes. Daarnaast is hij ook veel verkouden en heeft hij vaak last van oorontstekingen. Ook is(was) hij onder behandeling van een KNO-arts. Zijn neusamandelen zijn rond zijn eerste jaar verwijderd en er is een gaatje in het trommelvlies geprikt. Nog steeds hielden de oorklachten en verkoudheidsklachten aan. Rond zijn 4e jaar heeft hij buisjes gekregen, dit heeft geholpen voor de oorontstekingen. Maar nog steeds had Floris veel last van vermoeidheid, verkoudheden en hoesten. Longfoto's werden gemaakt en de longen waren niet helemaal schoon. Via de huisarts een inhalator voorgeschreven gekregen..Deze wordt alleen gebruikt in "noodsituaties" bij ernstige klachten. Met al deze klachten bij Gonnie in haar praktijk gekomen.
Er werd door Gonnie gekeken naar de voeding van Floris en tests gedaan met de biotensor. Uit de anamnese en tongdiagnose bleek er een teveel aan slijm aanwezig te zijn. Haar advies de melkproducten en chocola uit het voedingspatroon halen om zo de slijmvorming en oorontstekingen en vermoeidheid aan te pakken.
Floris werd af en toe behandelt met accupunctuur en vervolgens behandeld met kleurenpunctuur. De klachten van de wratjes zijn binnen een half jaar verdwenen. Ook zijn verkoudheid en benauwdheid is aanzienlijk afgenomen. Maar kinderen worden snel besmet op school met verkoudheden. Maar ook dat hebben we onder controle. Floris heeft geen oorontstekingen meer gehad en zijn vermoeidheid is aanzienlijk verminderd.
De voeding blijft een aandachtspunt. De voeding hebben we getest. Suikers en melkproducten hebben we testen mee gedaan door deze een aantal weken helemaal te vermijden. Dit is wel lastig met een kind maar als Gonnie het zegt, luistert Floris beter dan naar zijn moeder! Wij zijn op dit moment de behandelingen aan het afbouwen gezien de klachten zo goed als verholpen zijn... al met al een zeer tevreden moeder en kind!! In plaats van melk gebruikt Floris in beperkte mate soja producten en rijstemelk. Snoepgoed en jam wordt gekocht bij de natuurwinkel om de smaak,kleur- en conserveermiddelen en suikers te vermijden. Dit is geen probleem voor Floris . Hij vindt dit prima en lekker. Op dit moment is hij heel stabiel en ziet zijn huid er goed uit en zijn er geen oorontstekingen meer geweest ondanks zijn wekelijkse zwemmen.
Groetjes Nancy


Ervaringen patiënt
Enkelen jaren geleden bij Gonnie via de yogales in de praktijk gekomen. Met tussenpozen onder behandeling de afgelopen jaren geweest.
Trefwoorden die typerend zijn voor mijn ervaringen in haar praktijk zijn:
- Gonnie is een vriendelijke en warme persoonlijkheid.
- Zij gaat NOOIT op de stoel van de arts zitten, ze vraagt naar wat de behandelde arts heeft gezegd.
- Zij houdt duidelijk rekening met wat je op dat moment aankunt
- Zij verwacht eerlijkheid en accepteert dat er ook dingen Privé mogen zijn.
- Zij vind een totaal beeld belangrijk en weet deze ook bij een vervolg afspraak/afspraken.
- Gonnie vertelt en stemt vooraf wat ze gaat doen en waarom.
- Tijdens de behandeling is er geen verstoring door bijvoorbeeld telefoon ....
- Er is een volledige aandacht voor mij als persoon.

Er zijn verschillende soorten behandelingen bij mij toegepast zoals:
- Ontspanning en het terugbrengen naar 'mijn basis' om van daaruit te mogen werken & leven.
Dit alles doormiddel van Acupunctuur, kleurenpunctuur behandeling & ademhalings- oefeningen en lichaamsmassage.
Gonnie geeft leefwijze en voedingsadviezen en evalueert deze regelmatig:
- Handreiking hoe ik in het dagelijks leven (werk & privé) er zelf wat aan kan doen: om mijn klachten te voorkomen & als ik last krijgt van mijn klachten.
Dagelijks leven:
- ik kan het gedrag van mijn omgeving niet veranderen. Ik heb wel beter geleerd hoe ik er mee om mag gaan.
Zodat ik van mijn gevoeligheid als persoon en (negatieve) prikkels bij stress minder/geen last heb en deze niet hoef te ontkennen. Ik heb mijzelf, als mijn ik leren accepteren.
Getekend GHD


Ervaringen patiënt
Sinds enkele maanden bij Gonnie in de praktijk. Mijn medische achtergrond is chronische Sarcoïdose, een auto-immuun ziekte. Daardoor heb ik regelmatig hoofdpijn, vermoeidheidsklachten een verstoorde beweeglijkheid, stijve gewrichten en spieren. Ik moet heel goed op mijn energie letten en op de dingen die ik doe in mijn dagelijkse leven.
Onlangs heeft recent onderzoek bij de specialist uitgewezen dat er op dit moment gelukkig geen Sarcoïdose activiteiten meer zijn waar te nemen in mijn lichaam.
Desondanks blijven de diverse lichamelijke klachten aanwezig. Ik bezoek de praktijk van Gonnie een keer per maand om mijn algehele conditie zo optimaal mogelijk te houden.
Gonnie geeft mij periodiek een behandeling bestaande uit een combinatie van accupunctuur en kleurenpunctuur. Dit wordt gecombineerd met een rug, schouder en nekmassage en het bindweefsel wordt losgemaakt door middel van cupping. Daardoor verbetert de soepelheid in mijn lichaam en kan ik mij weer beter bewegen en functioneren.
Deze behandelingen geven mij lichamelijk de nodige verlichting en verminderen de pijnklachten zodat ik beter kan functioneren.
Ondertekend met CSZ


Ervaring patient

Al enkele jaren loop ik met migraine en spierklachten in de nek en in de rug. Ik ben zelf nog erg jong en wil graag van het leven kunnen genieten. Dit kon ik niet, want na een dag werken of school moest in na het avond eten echt 1 tot 2 uur op bed liggen om mijn spieren en hoofd rust te geven zodat ik de avond nog 'normaal' kon volmaken.

Voordat ik in contact kwam met Gonnie ben ik naar verschillende mensen geweest voor mijn klachten. Mijn huisarts heeft mij doorgestuurd naar de Rugpolikliniek in Delden. Hier kwam ik er al achter dat ik goed op mijn houding moest letten, vooral omdat ik een kantoorbaan heb en de hele dag zit. Ook ben ik bij een Fysiotherapeut geweest en bij een Chiropractor en zo een aantal meer. Elke keer hielp het maar een klein beetje en bleef ik weer hangen op een punt, vervolgens werden mijn klachten weer erger en was in weer terug bij af.

Sinds ik bij Gonnie in de praktijk onder behandeling ben gaat het gelukkig veel beter met mij. Ik heb al veel dingen geleerd. Vooral omdat ik een druk leven heb ( full time baan en opleiding er naast) is het voor mij belangrijk om alles goed te plannen en rust te houden wanneer mijn lichaam dit nodig heeft. Eerst vond ik het idee van acupunctuur niet heel prettig, ik wilde geen naalden in mijn lichaam en het leek mij erg pijn doen. Maar gelijk na de eerste keer was ik overtuigd. 's Avonds na de behandeling was ik erg moe, maar de volgende dag zat ik vol met energie en kon er weer tegenaan. Voor het eerst in jaren hoefde ik 's avonds niet eens te rusten! Wat viel er toen al een last van mijn schouders af. Ik heb ook advies gekregen over mijn voeding. Ik at niet erg goed en ook daardoor had ik weinig energie. Ook krijg ik voor verschillende dingen goede Chinese kruiden mee die ook erg goed werken!

Mijn voeding gaat nu erg goed, migraine heb ik gelukkig onder controle. Met mijn spieren in de nek en rug nog ups-and-downs, maar ik ga er vanuit dat dat ook helemaal goed gaat komen!

Gonnie ben ik dankbaar voor de geweldige veranderingen in mijn leven!

MK

 


 

2016 Ervaring patiënt wratten handen 

Sinds enige tijd bij Gonnie in haar praktijk. Als  kind  heel gevoelig geweest voor huidklachten zoals wratten. Sinds dat ik in de overgang kwam ging mijn weerstand sterk achteruit ook door de nodige stress. Op beide handen kreeg ik wratten die zich steeds verder uitbreiden. Meerdere vingers en de duimen zijn aangedaan met grote wratten en nagelriemen die snel kapot gaan en zeer gevoelig zijn. De wratten zijn behoorlijk groot en esthetisch is dit een heel vervelend gezicht. Ik durf mijn handen bijna niet te tonen aan anderen. De huisarts heeft de wratten meerdere keren aangestipt maar dit heeft niet geholpen. De dermatoloog kan niets voor mij betekenen. Zelf heb ik diverse zalven en oliën gebruikt zoals Thuja, wratten tinctuur, stinkende Gouwe zelfs de verse variant maar niets helpt. Al met al heb ik meerdere jaren wratten op mijn handen die niet weggaan en alleen maar groter worden. Bij Gonnie in de praktijk gekomen die mij aangaf dat de weerstand door de hormonale veranderingen was verlaagd en door de stress. Gonnie heeft mij adviezen en behandelingen gegeven om de weerstand te verhogen. Daarnaast de vitamine- en mineralen disbalans aangepakt en voedingsadviezen gegeven met een probiotica voor een betere darmwerking. Na een aantal weken en veel geduld zijn de wratten helemaal verdwenen. Zij zijn tot op heden nu inmiddels een half jaar weg en mijn handen zien er weer mooie en gezond uit. Ik ben zeer tevreden over de behandelingenen begeleiding. Het heeft wel even geduurd voor dat het er zo goed uitziet als nu!
Voor volgende cliënten wens ik ze veel succes, met behulp van steun van jou Gonnie ben ik erg blij dat het is gelukt, hartelijk dank daarvoor!!

Op de foto’s is te zien hoe mijn handen er voor de behandelingen uitzagen en hoe ze er nu uitzien.
foto wratten

Foto zonder wratten; geheel genezen.

foto zonder wratten

bel mij om informatie te geven / afspraak te maken

Voor meer informatie of om een afspraak te maken klik hier.

Nieuws

Schitterende boeken actie:

Het  boek 'Gezonde voeten, een goede basis' van €17,00 voor €5,30 incl BTW en het boek 'Energiek en vitaal in de overgang' van €22,50 voor €10,50 incl BTW te bestellen via de webshop.

Mindfulness yoga Wierden In januari start weer een nieuwe cursus, maandelijks twee momenten, zie op de site de informatie. Wil je stoppen met rennen, vliegen en maar doorgaan en tips voor meer rust en ontspanning dan is deze cursus iets voor jou! Leskaarten aan te schaffen van 8-10-12 lessen.

Workshop Healthy ageing en zhi neng qigong op vrijdag 15 december in Baarn is volgeboekt. Op vrijdag 9 maart 2018 is er tevens een dag gepland in Baarn. Een dag om heerlijk te genieten en te relaxen en veel te leren. Info zie workshops op deze site.

Allergie: er zijn steeds meer mensen die overgevoelig reageren op voeding en intoleranties daarvoor hebben opgebouwd. Herken je je daarin en ben je op zoek naar handvatten?

‘De ware ontdekkingsreis ligt niet in het verkennen van nieuwe streken, maar in het kijken met nieuwe ogen’.

TOP